Linoleumsgulv

Jeg har gået og taget tilløb til, at lægge linoleumsgulvet. Det er egentlig ikke så svært, og jeg vil da klart opfordre til, at du selv roder dig ud i det. Hvis man gør sig lidt umage, er det ret så let at få et perfekt resultat. Dog skal det siges at selve gulves rullebredde typisk er max 4 meter. I mit tilfælde 2 meter bredt. Hvis du ønsker at lægge linoleum på et større område(bredere end 4 meter), skal gulvet svejes sammen med linoleums svejse snor. Og dette har jeg endnu ikke turde rode mig ud i.

Det vigtigste er forberedelsen. Selve underlaget skal være helt glat og uden de mindste buler eller lignende. Jeg spartlede krydsfinér pladerne med træspartel 2 – 3 gange for at få et helt lige og glat gulv. Jeg har tidligere lagt linoleum i min entre hjemme, og her havde jeg skudt søm i pladen under linoleumsgulvet. De små træsplinter som stak op ved siden af sømmene kunne ses og mærkes igennem linoleumsgulvet. Men det var god læring da jeg så har gjort mig endnu mere umage i sommerhuset. Og her er resultat blevet helt perfekt.

Jeg lavede en skabelon som vist nedenfor. Denne skar jeg efter med hobbykniv. Jeg limede derefter gulvet og lagde en masse tunge ting på det og afsluttede med aluminiumsliste. Jeg havde med vilje ventet med at sætte soklen til køkkenet fast, så jeg kunne lade gulvet gå ind under denne.