1. Juli Så har vi taget hul på træterrassen

 

Så haler sommeren ind på os og vi er lige ved at være i mål indvendigt. 3. film e in the making og kommer op inden længe. Min homie og jeg, har netop revet den gamle træterrasse ned, og overdækningen røg med i faldet. Så nu har jeg taget hul på, at bygge lige netop den træterrasse som vi synes er absolut mest cool. Vi har valgt at lave den  med plateuer ned i haven da det er det mest oplagte. Selvom man efterhånden har set en del træterrasser med plateauer, er de i mine øjne stadig vildt fede. Jeg elsker generelt plateauer, også i andre sammenhænge. Eksempelvis i læringsmiljøer, parker mv. Overdækningen laver vi nogenlunde som den gamle.

Jeg har målt op og lavet en tegning. Det giver mig det fornødne overblik. Jeg bestiller materialer på baggrund af min tegning. Udfra den kan jeg gange op, ift. antal meter til rem og ligeledes brædder. Jeg har endnu ikke bestilt brædderne, da vi ikke helt har besluttet os endnu. Meen vi er snart færdige med selve det bærende til træterrassen og har støbt en masse ujern som bærer terrassen.

Vi havde en plan om, at farven på huset skulle være turkis. Vi er dog endt op med en slidt lyseblå. Noget af beklædningen er så medtaget, at vi er nød til, at skifte lidt hist og her, inden vi maler hele huset. Mere på vej…

 

1. august Terrassebrædder

 

Så er vi i fuld gang med at lægge terrassebrædderne. Jeg har købt lærkebrædder og er allerede vild med dem. De har en gylden farve, hvilket spiller godt sammen med huset. Mange af brædderne var skæve, så min kammerat og jeg, kom langsomt fra start. Det tog en krig at sætte et enkelt bræt på, da den ene skulle holde med fuld styrke, mens den anden skruede. Det holdt ikke, når der var 60 m2 igen. SÅ jeg undersøgte hvad der fandtes af værktøj, og købte det jeg fandt mest egnet;  Bow Wrench opretterværktøj. De reklamerer med, at netop det værktøj gør opgaven til en enkeltmandsopgave, og det må jeg gi´ dem, det gør det. Let at bruge, når du først lige har fattet det. Jeg lægger en video op på youtube, hvor jeg demonstrerer det!;-).. Nå men.. vi har lagt 80 procent af terrassebrædderne foran huset, og gjort klar i siden til det første plateau. Jeg opdaterer løbende, så vend snart tilback!;-)

 

1. Oktober. Efterår

 

Sommeren forsvandt før vi vidste af det, så trods mine ambitioner om at nå i mål med hele huset, måtte jeg igen se mig slået af realismen og fornuften. Da børnene fik sommerferie, var det ofte med dårlig samvittighed, når jeg byggede terrasse og drak øl med min homie Tahir som har været top cool og hjælpe en del til med terrasse projektet.  Så der gik ferie og børn i den og det er nok meget sundt for alle. Da jeg nåede til den erkendelse, var det egentlig en lettelse. Ofte når vi har stået i byggeprojekter, har vi været tvunget til at nå i mål, da vi boede i det. Denne gang var det anderledes da jeg blot kunne låse af og køre hjem. Så ingen stress her! Stay tuned!;-)